Cu bicicleta in jurul Iasiului

Posted: 6 iunie 2010 by Mihai Cibotaru in bicicleta

          Un sfarsit de saptamana care ma gaseste acasa de data asta, mai mult cu atributii de familist. Reusesc pana la urma sa ma eliberez de sarcini (de fapt mai mult sa le plasez altora) asa ca sambata dimineata ma gaseste undeva in centrul oasului asteptandu-l pe Ramiro si pe Liviu C. cu care urma sa plec la pedalat in jurul Iasiului.

Albastru de Jijia

          Sambata 05.06.2010

         Plecam la 9:30 fix spre Tomesti-Tutora dupa care ajungem pe malul Prutului, exact in locul de confluenta a Jijiei cu Prutul. O apa tulbure si maloasa (Jijia) care se varsa in apele albastre ale Prutului. Alaturi un camp inflorit cu maci. Zici ca a luat foc pamantul.

Maci pe malul Prutului

Colinele din jurul Iasiului

Prutul&Jijia

           Mergem in continuare spre sud pana la Prisecani dupa care o luam intr-o prima urcare spre Costuleni. Oricum astazi mi s-a parut ca mai mult am urcat decat coborat.

Car cu ... fan

Deasupra dealurilor

Route

               Ne clatim gaturile prafuite cu o bere dupa care mergem spre Hilita. Pe drum o livada cu cirese de mai unde ne oprim vreme de 1/2 ora. Merg la fix cu berea de dinainte. Coboram spre soseaua Iasi-Vaslui mai mult cu frana trasa, traversam perpendicular soseaua aproape, pentru a incepe cea mai obositoare parte a turei (mai mult cu bicicleta alaturi) spre Schitul Blaga.

Livada cu cirese

Spre cer

           Coboram rapid in Dobrovat dupa care mergem cale de vreo 10-15 kilometi pana gasim la marginea satului Slobozia/Piciorul Lupului o poiana. Destul de rotunda. E deja trecut de ora opt asa ca facem repede un foc pentu a incropi ceva de mancare. Dupa care somn de voie pana la ora sapte. Am pedalat aproape 80 de kilometri cu diferenta de nivel +/- sensibil egale de 950 metri.

De mancare

           Dumnica 06.06.2010

           Astazi urmeaza sa ne inalnim cu Claudiu&Matei plus Bazil pentru a ne continua plimbarea in formula largita. Ajungem pe la 10 (cum promisesem de altfel) la Mogosesti unde ne intalnim cu restul dupa care o luam spre Voinesti. Initial ne gandisem sa ajungem pe la Cucuteni insa afara e mai mult decat cald, e torid asa ca oricat incercam sa ne stingem setea tot nu reusim.

In jurul Iasiului

 

          Asa ca o luam frumos spre Miroslava dupa care spre casa unde ajung pe la ora 16. Dupa doua zile extraordinare si o vreme excelenta. Poate doar daca era putin mai innorat …

          Mai putine vorbe, mai multa miscare …

Comentarii
 1. Ionut spune:

  Salut!

  Ai putea sa imi dai o locatie mai exacta cu campul de maci?

 2. Chirila Bianca spune:

  As vrea sa stiu cum pot ajunge din iasi mai exact la acest camp de maci?

 3. Silvia spune:

  Frumos in jurul Iasului. :)))

 4. Frumos traseul parcurs , Bravo ! , prin mirificile poze „vanate” a-ti reusit a ma provoca a incerca cindva o alergare pe malul Prutului , … poate , in viitor , voi avea onoare a va insoti ca si alergator in unul din traseele de basm , pe care IASUL le dezvaluie numai celor cu sufletul deschis frumosului …
  cu consideratie ,
  cristi .

 5. claudiubirliba spune:

  O lipsit parjoalele incalzite la soarele incins!

 6. Radu spune:

  Faină tura. Un lucru care îl regret legat de plecarea mea din Iaşi e faptul că a fost exact înainte să se înfiinţeze asociaţia şi înainte să apară „plimbările de weekend pe două roţi” pe care le iniţiaţi.

  dDar cine ştie..într-un viitor apropiat.. 🙂

  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s